Huub Stapel ergert zich aan ‘versnelde’ versie van Amsterdamned op RTL 7
zondag 30 juni 2019

Huub Stapel ergert zich aan ‘versnelde’ versie van Amsterdamned op RTL 7

Huub Stapel is niet blij met RTL 7, omdat ze de film Amsterdamned versneld afspelen, waardoor de stemmen anders klinken. Dit vertelt de acteur in een interview met het AD.

Stapel speelde de hoofdrol in de in 1988 verschenen film die werd geregisseerd door Dick Maas. De acteur benadrukt dat Maas en hij beiden geen cent verdienen aan de herhalingen op televisie. Hij wist zelf ook niet dat Amsterdamned en De Lift (een film van Maas met Stapel in de hoofdrol uit 1983) weer te zien waren.

“Dick stuurde me die avond nog een bericht dat de zender de film weer te snel afspeelde, waardoor wij een halve octaaf hoger klinken. Dat is echt verschrikkelijk om aan te horen, van die halve kinderstemmetjes”, vertelt de acteur. Stapel stelt dat het niet getuigt van respect voor de maker van de film. “Er is al zo vaak wat van gezegd, maar kennelijk denken ze daar: het zal ons rotten, als het maar beweegt.”

Robin van den Broek, woordvoerder van RTL Nederland, laat aan Nu.nl weten op de hoogte te zijn van de kritiek op de versie van de film. “We weten dat het uitzendmateriaal van Amsterdamned waarover RTL beschikt niet optimaal is. We zijn daarom bezig met een nieuwe versie. Deze zal bij de volgende uitzending van Amsterdamned ingezet worden”, stelt hij.

Bron: AD/BM

Bericht delen