Hummie van der Tonnekreek, oud-hoofdredactrice Big Brother, overleden
woensdag 26 januari 2022

Hummie van der Tonnekreek, oud-hoofdredactrice Big Brother, overleden

Journalist en eindredacteur Hummie van der Tonnekreek is vorige week op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat heeft televisieproducent Gijs van Dam namens de familie bekendgemaakt. Van der Tonnekreek stond aan het hoofd van talloze edities van televisieprogramma Big Brother.

Ze begon als redacteur bij het weekblad Margriet en werkte later bij de roddelbladen Story en Privé. Ook was ze hoofdredacteur van Weekend. Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze in 1999 hoofdredacteur werd van Big Brother, het programma waarin deelnemers in een afgesloten huis 24 uur lang werden gevolgd met camera’s.

Van der Tonnekreek hielp het programma vormgeven en was betrokken bij alle edities van de oorspronkelijke reeks. Haar betrokkenheid bij de show leverde haar de naam ‘oermoeder’ van Big Brother op. Ook was ze enige tijd hoofdredacteur van het realityprogramma Jouw vrouw, mijn vrouw.

Na Big Brother bleef Van der Tonnekreek werkzaam in de televisiewereld. Zij bleef de ontwikkeling van televisieformats begeleiden en schreef programmabijbels van diverse programma’s voor John de Mol. De journaliste werd woensdagmiddag in het bijzijn van een kleine groep vrienden en familieleden begraven op Zorgvlied in Amsterdam.

De voorbije jaren was Van der Tonnekreek kritisch op de doorstart van Big Brother. In De Telegraaf zei ze dat “de ziel van het project” miste. “Wat wij deden was steengoed. De makers van nu hebben het gewoon slecht gemaakt.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen