dinsdag 16 januari 2018

Hoge Belgische onderscheiding voor Joop Daalmeijer

NTR-directeur Joop Daalmeijer krijgt op de Belgische ambassade in Den Haag een Belgische Koninklijke onderscheiding. Hij wordt vandaag geridderd tot officier in de Leopoldsorde, de oudste en hoogste orde van de drie nationale orden van België. De onderscheiding wordt hem toegekend voor zijn bijdrage aan de verbetering van de samenwerking tussen Nederland en België op het gebied cultuur en media.

Al meer dan 25 jaar zet Daalmeijer zich in voor de culturele samenwerking tussen Nederland en België. Hij was onder andere verantwoordelijk voor uitwisselingsprogramma’s op het gebied van actualiteiten. Als netcoördinator van de publieke omroep nam hij in de periode 1998-2005 het initiatief tot diverse dramaproducties van Nederlands/Vlaamse bodem, zoals Windkracht, Flikken en Witse, maar ook de lange speelfilm Alzheimer.

Daalmeijer bekleedt verschillende bestuursfuncties, zoals bij het Vlaams-Nederlands Cultureel Huis deBuren in Brussel en de Commissie Vlaams-Nederlands Cultureel Verdrag, en in diverse kleinere Belgische culturele instellingen, zoals het dansgezelschap Ward Ward. Daarnaast is hij lector van het Vlaams Audiovisueel Fonds en jurylid bij het filmfestival van Oostende en van de prijs voor Belgisch-Nederlandse culturele samenwerking.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen