dinsdag 16 januari 2018

Historie van de Televizier-ring

“Het grootste televisiegala van het jaar,” noemde Kim-Lian van der Mey het zonder overdrijven, nadat de presentatrice op spectaculaire wijze neerdaalde op het podium. In Carré waren honderden BN-ers in smoking en avondkledij in afwachting van de uitreiking van de Televizier-ring 2013.

Maar liefst 500.000 kijkers, plus lezers van AVRO-bode en Televizier, hadden de drie genomineerden uitgekozen: Divorce, Flikken Maastricht en Wie is de Mol? Het had de vijftigste uitreiking van de Televizier-ring moeten zijn, maar die krijgen de tv-kijkers pas deze maand. Het oktobernummer van Broadcast Magazine gaat terug naar 1964, toen de meest begeerde televisieprijs werd bedacht. Klaas Koopman haalt herinneringen op aan die pioniersperiode, waarbij Frans van Lier via een ingezonden brief reageert en jaren na dato een smeuïge primeur uit de hoge hoed tovert…

Alles over de tumultueuze historie van de Televizier-ring is te lezen in het oktobernummer van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale abonneeactie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen