Herman van der Zandt neemt afscheid van de NOS
donderdag 27 juli 2023

Herman van der Zandt neemt afscheid van de NOS

Herman van der Zandt vertrekt bij de NOS. De NOS-presentator maakt per 1 januari 2024 de overstap naar KRO-NCRV. Herman van der Zandt was meer dan 20 jaar in dienst bij de NOS, waar hij programma’s presenteerde voor NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. Hij blijft nog tot 1 oktober bij de NOS in dienst.

Herman van der Zandt over zijn overstap: “Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk er naar uit om andere programma’s te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past. Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten.”

“Het is buitengewoon jammer dat Herman vertrekt”, aldus algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS. “Herman is een van onze meest veelzijdige, gezichtsbepalende presentatoren. Dat blijkt wel uit het feit dat Herman jarenlang zowel voor NOS Nieuws, NOS Sport als NOS Evenementen heeft gewerkt, op alle platforms. Daarnaast, en minimaal net zo belangrijk, zien we met zijn vertrek een buitengewoon prettig mens en collega gaan. Het is voor ons erg jammer, maar we begrijpen zijn persoonlijke overwegingen en gunnen Herman vanzelfsprekend het allerbeste.”

Herman van der Zandt kwam in 2001 in dienst bij NOS Nieuws. In de eerste jaren als nieuwslezer op de radio bij het NOS Radionieuws. In 2006 werd hij een van de presentatoren van het NOS Journaal, en later medepresentator van de verkiezingsuitzendingen van de NOS en vaste presentator van het radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen.

In 2015 maakte hij de overstap naar NOS Sport, waar hij verschillende radio- en televisie-uitzendingen presenteert, waaronder het Tour de France-programma NOS De Avondetappe. Hij presenteert voor NOS Evenementen programma’s als de Bevrijdingsjournaals en is al meer dan tien jaar het vaste gezicht bij het eindejaarsprogramma NOS Uit het leven en het programma rondom de Paralympische spelen bij de NOS. Ook is Herman van der Zandt een van de presentatoren van de populaire YouTube-serie Rondje Binnenhof waarin hij samen met Marleen de Rooy en Xander van der Wulp het politieke nieuws bespreekt.

Bron: NOS/BM

Bericht delen