Article header image

Henk Bout vertrekt als CEO bij United

Henk Bout legt zijn functie als CEO van het facilitair bedrijf United neer. De volledige verantwoordelijkheid komt bij René Delwel te liggen. Dat heeft United donderdag bekend gemaakt.

Video kent steeds meer verschijningsvormen: 4K, 8K, 360 graden, 3D, virtual reality en interactieve video. Ook nemen de distributiemogelijkheden van video toe door onder andere non-lineair tv kijken, online video marketing, Video on Demand, video apps, YouTube. Bovendien groeit het aantal toepassingen razendsnel: video wordt steeds vaker ingezet als marketingcommunicatiemiddel en we gebruiken meer schermen naast elkaar, zowel thuis als onderweg. Door deze ontwikkelingen groeit niet alleen de vraag naar verschillende video content, maar neemt ook de complexiteit van het creëren, registeren en distribueren toe.

In deze snelgroeiende markt wordt het essentieel om te innoveren en synergie te vinden in productie- en distributie-workflows. Hier gaat Bout zich op richten door te participeren en investeren in nieuwe innovatieve media-exploitatiemodellen. Ten aanzien van deze nieuwe businessmodellen willen Bout en United veelvuldig gaan samenwerken. Bout zal dit doen als ondernemend partner in diverse bestaande en nieuwe online video initiatieven. In deze nieuwe rol brengt hij, naast kennis en ervaring, ook een investeringspartner mee, evenals de technologie en diensten van United. Met deze unieke combinatie van kennis, technologie en financiering gaat Bout nieuwe initiatieven ondersteunen in online media-exploitatie.

Als grondlegger van United kan Bout zich geen betere opvolger wensen dan René Delwel. In de zes jaar dat zij samen aan het roer van United stonden, is er een plezierige samenwerking en een bijzondere vriendschap ontstaan. In de nieuwe rollen van Bout en Delwel zullen ze een complementair duo blijven en elkaar steunen in hun nieuwe uitdagingen. Bout zal als partner en adviseur nauw bij United betrokken blijven en de directie met raad en daad terzijde staan. United zal op haar beurt de nieuwe initiatieven van Bout facilitair ondersteunen en gebruikmaken van de kennis en ervaring die wordt opgedaan in dit initiatief.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen