woensdag 17 januari 2018

Helga van Leur weg als RTL-weervrouw

Weerpresentatrice Helga van Leur vertrekt na 20 jaar als weervrouw bij RTL. Op 30 juni presenteert ze voor het laatst het weer.

Helga van Leur: “Twintig jaar geleden ben ik gestart bij RTL onder de vleugels van Peter Timofeeff. Ik heb veel mee mogen maken en minstens 7000 weerberichten gedaan op televisie. Ik ben blij dat ik mijn passie voor het weer en klimaat op deze manier kon delen met de mensen thuis.”

De komende twintig jaar wil Van Leur zich verder verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. “Om je verder te kunnen ontwikkelen, moet je soms ruimte maken. En daarom stop ik met de dagelijkse weerberichtgeving.”

De loopbaan van tv-weervrouw Van Leur begon in 1997 bij RTL 5, dat werd al snel ook RTL 4. Ze is een aantal keren in de prijzen gevallen. In 1998 is ze tijdens een internationaal congres door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2008, 2010 en 2012 werd Van Leur uitgeroepen tot meest populaire weerpresentator door onderzoeksbureau GfK.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen