woensdag 17 januari 2018

Heel Holland kijkt de sportzomer van 2016

Met de sluiting van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zit de sportzomer van 2016 er ook voor NOS Sport op. Bijna heel Holland keek: maar liefst 94,8% van de Nederlanders boven de 6 jaar heeft deze zomer naar het EK voetbal, de Tour en/of de Olympische Spelen gekeken bij de NOS.

Dat komt omgerekend neer op 14,8 miljoen mensen. In totaal heeft de NOS vanaf 10 juni, de eerste dag van het EK voetbal, tot en met zondagavond 570 uur live televisie uitgezonden.

De Olympische Spelen waren met 12,7 miljoen kijkers (81,7% van de Nederlandse bevolking) het populairst onder tv-kijkend Nederland van 6 jaar en ouder, op de voet gevolgd door het EK voetbal 2) (11,8 miljoen / 75,7%) en de Tour de France 3) (10,4 miljoen / 66,9%). Het gilde van ‘binge sport watchers’ heeft deze zomer goede zaken gedaan: een gemiddelde sportkijker zat deze sportzomer namelijk in totaal 37 uur en 30 minuten voor de buis.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “Nederland heeft de sport massaal via de NOS gevolgd deze zomer. Vier miljoen mensen die naar handbal of hockey kijken, dik drie miljoen naar turnen, een miljoen midden op de dag naar handboogschieten en een Olympische site die achttien miljoen keer werd geraadpleegd. Het was – om met Hans van Zetten te spreken – ongekend. Zeker omdat het een sportzomer met een hoge moeilijkheidsgraad was. Een EK voetbal zonder Oranje. Nieuwe programma’s in de Tour. Het EK atletiek in Amsterdam dat we tussendoor ook nog ‘even’ in beeld brachten. En uiteindelijk de Olympische Spelen met een lastig tijdsverschil. Als het publiek dat dan een beloont met 7,5, dan voelt dat als loon naar werken.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen