Hedwig Saam in Raad van Toezicht Beeld en Geluid
dinsdag 13 maart 2018

Hedwig Saam in Raad van Toezicht Beeld en Geluid

Hedwig Saam, directeur van Museum Het Valkhof, is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij volgt Karin van Gilst op, die eind vorig jaar afscheid nam van de Raad.

Saam is sinds 1 maart 2018 directeur van het Museum Het Valkhof in Nijmegen. De afgelopen jaren was directeur van verschillende andere musea, zoals het Nationaal Militair Museum en Museum voor Moderne Kunst Arnhem en Historisch Museum Arnhem. Saam studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid heeft in totaal acht leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Vier leden worden door de raad zelf benoemd, de andere drie door de NPO. De raad bestaat uit voorzitter Guusje ter Horst, Karin de Groot, Mark Minkman, Shula Rijxman, Julia Noordegraaf, Bert Huisjes en Arendo Joustra.

“De Raad van Toezicht is verheugd dat Hedwig deel gaat uitmaken van ons team. Hedwig beschikt als museumprofessional over de juiste kennis en expertise om de Raad in zijn samenstelling te completeren. Met haar ervaring op financieel gebied, is zij daarbij de aangewezen persoon om zitting te nemen in de auditcommissie”, aldus Ter Horst.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen