woensdag 17 januari 2018

Harm Edens treft Eric van Stade

In de interviewserie Onder Edens gaat presentator Harm Edens in Broadcast Magazine maandelijks op bezoek bij gezichts- en beleidsbepalende mediamensen. Zijn gesprekspartner in het oktobernummer is Eric van Stade, directeur van AVROTROS.

Je begon bij John de Mol. Ik kan me daar medewerkers herinneren die met de kin op de schoenen al knikkend achterwaarts zijn kantoor verlieten. Daar moest jij ineens gaan werken. Kreeg je geen raar beeld van televisieland?
Van Stade: “John is een baas. Die staat altijd boven je. Dat hebben wel meer bazen. Hij heeft ongelooflijk veel oog voor detail. Daar heb ik wel van geleerd. Ook op de details letten. Maar John is een control freak. Dat ben ik zéker niet. Ik had het gevoel dat ik te lang had gestudeerd, dus ik heb tegen mezelf gezegd: ik wil iedere functie maximaal 2 jaar doen, want ik moet tijd inhalen.”

Jij zit hier nu alweer meer dan 2 jaar. Wat wordt je volgende stap? Minister van Cultuur en Innovatie?
“Nee, nee, nee, nee, geen politiek. En we hebben nu zo’n goeie staatssecretaris van Media, die kan ik toch nooit overtreffen.”
Het complete interview met Eric van Stade is te vinden in Broadcast Magazine 357. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen