dinsdag 16 januari 2018

Hans Hylkema wint DDG Award 2010

De DDG Award 2010 is in het EYE Film Instituut te Amsterdam uitgereikt aan Hans Hylkema. Hij wint deze prijs voor de meest opmerkelijke regieprestatie van het afgelopen jaar. De collega’s van de Dutch Directors Guild hebben dat via een internetstemming bepaald. Hans Hylkema wint de DDG Award 2010 voor de driedelige dramaserie Den Uyl en de Affaire Lockheed.

De serie is een onthullende, politieke thriller én een koningsdrama ineen, over het grootste corruptieschandaal dat Nederland gekend heeft. De serie is in oktober/november 2010 door de VARA uitgezonden. Het scenario is van Ger Beukenkamp en Hans Hylkema, producent is Dutch Mountain Movies (René Huybrechtse).

De andere twee genomineerden waren Paul Cohen, genomineerd voor de documentaire Janine, en Leonard Retel Helmrich, voor de documentaire Stand van de sterren. De DDG Award is tijdens het tienjarig bestaan in 2007 ingesteld door de Dutch Directors Guild. Het doel van de prijs is om de schoonheid en de diversiteit van het regievak voor het voetlicht te brengen. De prijs, een door Jeroen Henneman ontworpen wisseltrofee, is door de vorige winnares Esther Rots uitgereikt tijdens een diner in het EYE Film Instituut te Amsterdam.

De DDG is de beroepsvereniging van film- en televisieregisseurs, met bijna 300 leden. Ze behartigt hun belangen met dienstverlening en lobbyen, en is een ontmoetingsplek voor collega’s.

Bron: DDG

Bericht delen