dinsdag 16 januari 2018

Gouden Televizier Ring voor Voetbal International

Het programma Voetbal International van RTL heeft vrijdagavond 21 oktober de Gouden Televizier Ring 2011 gewonnen. De enige publieksprijs voor televisieprogramma’s kende dit jaar drie genomineerden: The Voice of Holland (RTL), Voetbal International (RTL) en Wie is de Mol? (AVRO). De prijs werd vrijdag voor de 46ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2011, dat rechtstreeks door de AVRO vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd uitgezonden.

Uit de studio van Voetbal International, dat tegelijkertijd met het gala werd uitgezonden, steeg een oorverdovend gejuich op nadat Mies Bouwman de winnaar bekend maakte. Zelfs Johan Derksen was blij. “Ik vind het vermakelijk en heel goed voor ons programma dat we dit gewonnen hebben, dit is heel eervol.”

Linda de Mol (RTL) is gekozen tot beste televisievrouw van 2011. Jeroen van Koningsbrugge (RTL) won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen. De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging dit keer naar Taarten van Abel (VPRO). De Televizier Talent Award ging naar Guus Meeuwis.

De prijs voor het meest beeldbepalende televisieprogramma van de afgelopen zestig jaar ging naar Man Bijt Hond (NCRV). In het kader van zestig jaar televisie werd deze prijs speciaal tijdens dit gala uitgereikt.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen