Gordon presenteert hilarische kookstrijd De Kookklunzen
dinsdag 6 december 2022

Gordon presenteert hilarische kookstrijd De Kookklunzen

Een driegangenkerstmenu bereiden met mensen die nog geen ei kunnen bakken. Dat is een onmogelijke opgave, toch? Topchef Herman den Blijker gaat deze uitdaging aan en neemt het iedere week op tegen een andere collega-chef.

In De Kookklunzen proberen deze chefs met een team van drie personen die nog nooit hebben gekookt, een kerstdiner op tafel te zetten. Tijdens deze heerlijke, bij vlagen hilarische kookwedstrijd mogen de chefs alleen aanwijzingen geven… en verder lijdzaam toekijken. Welke chef transformeert zijn gelegenheidskoks van keukenramp tot keukenster en wordt gekroond tot Koning van de Kookklunzen? De Kookklunzen is vanaf 8 december iedere donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

De Kookklunzen wordt gepresenteerd door Gordon. Hij ontvangt iedere aflevering zes kandidaten, opgegeven door wanhopige partners, vrienden of familieleden of door zichzelf. Een gemêleerd gezelschap dat één ding gemeen heeft: ze kunnen absoluut niet koken. Na een kooktest, uiteenlopend van het maken van wentelteefjes tot eieren met spek, stellen topchef Herman den Blijker en zijn collega-chefs teams samen… voor elkaar.

De teams met keukenrampen krijgen een tas met ingrediënten én een driegangenmenu. Eén groot probleem: de twee chefs mogen tijdens de kookwedstrijd niets doen. Ze mogen geen vinger uitsteken, geen pan of mes beroeren. Sterker nog: ze zijn niet eens in de keuken aanwezig. Op afstand krijgen zij beperkte spreektijd voor alle gangen. Voor de rest moeten ze het met gebaren doen die in de keuken zichtbaar zijn op een scherm. Winnen hun teamleden de culinaire quiz die Gordon met hen speelt, dan winnen zij beperkte tijd waarin hun chef wél, als is het kort, aanwijzingen mag geven in de keuken.

De gerechten van de brigades van kookklunzen worden beoordeeld door een wisselend vijfkoppig jurypanel van enthousiaste BN’ers die allemaal een affiniteit met koken hebben: Meneer Reimers, Donnie, London Loy, Tooske Ragas, Roberta Pagnier, Ellemieke Vermolen en Vanja van der Leeden. Per gang is 3.000 euro te winnen voor de winnende brigade. Na drie gangen is duidelijk wie er het meeste geld bij elkaar heeft gekookt – en dat is in hun geval écht heel knap…

Herman neemt het in De Kookklunzen op tegen collega-chefs Onno Kokmeijer, Mounir Toub, Maaike Dogan en Alain Caron. De Kookklunzen is een idee van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door ITV Studios.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen