woensdag 17 januari 2018

Genomineerden OUTtv Media Award 2016 bekend

TV-zender OUTtv reikt op Coming Out dag de OUTtv Media Award uit aan een persoon die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de media. De genomineerden zijn dit jaar Douwe Bob, Tim Hofman en Jan Versteegh, Ellie Lust, Lucien Spee en Diva MayDay.

 

Het is nu aan het publiek om via de website van OUTtv te beslissen wie de OUTtv Media Award mee naar huis mag nemen. De winnaar wordt op 11 oktober bekend gemaakt. Eerdere winnaars zijn Boris Dittrich (2015), Mirella van Markus (2014), Sinan Eroglu (2012) en Ferry Doedens (2011).

“De Nederlandse nominaties zijn gemakkelijk te verklaren,” vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv in Europa. “Douwe Bob maakte biseksualiteit weer bespreekbaar door er openlijk over te praten op OUTtv, Diva MayDay vecht voor gelijke rechten, Ellie Lust zet zich in voor de veiligheid van de LHBT-gemeenschap, Lucien Spee zette het jubileumjaar van het homohuwelijk extra in het zonnetje en Tim en Jan hebben internationaal heel wat losgemaakt door samen zoenend op de cover van de L’HOMO te staan. Ze hebben een statement gemaakt tegen homofobie en zich uitgesproken voor acceptatie van homoseksuelen. Dat is precies wat wij al jaren willen bereiken met OUTtv en de OUTtv Media Award.”

Behalve de Nederlandse genomineerden is er een aantal buitenlanders genomineerd: de Israëlische dragqueen Karma Sutra, de Amerikaanse acteur Colton Haynes, de Canadese premier Justin Trudeau, de Turkse fotograaf Akin Celiktas en het Amerikaanse dragqueen-icoon RuPaul.

Stemmen kan vanaf tot en met 2 oktober via de website of Facebookpagina van OUTtv.

Bericht delen