Genomineerden Dutch Media Week Award bekend
woensdag 21 september 2022

Genomineerden Dutch Media Week Award bekend

Onlangs kondigde Nederlands grootste mediafestival aan jaarlijks de Dutch Media Week Award te gaan uitreiken aan een mediamaker die, door middel van media, positieve impact op de samenleving gerealiseerd heeft.

Inmiddels heeft de driekoppige jury de shortlist met genomineerden voor de award bekendgemaakt, te weten: journalist/columnist Pepijn Keppel, filmmaker/presentator Ikenna Azuike en Angie Smets, studio director en executive producer bij Guerrilla. De winnaar of winnares wordt bekendgemaakt tijdens het Dutch Media Week Award Dinner op 5 oktober in Beeld & Geluid.

Door jaarlijks de Dutch Media Award uit te reiken aan een bijzondere mediamaker wil de organisatie het belang van media en de impact ervan op ons dagelijks leven verder benadrukken. De award bestaat uit een speciaal vervaardigd glaskunstwerk van internationaal bekend kunstenares Ans Bakker.

Genomineerden
Angie Smets is studio director en executive producer bij Guerilla, het Amsterdamse game-bedrijf achter onder meer Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West. De jury waardeert de manier waarop Guerilla, met Smets als een van de aanvoerders, entertainmentproducten maakt waarin diversiteit een vanzelfsprekendheid is.

Pepijn Keppel is schrijver, journalist en columnist. In 2022 verscheen zijn debuut De laatste man waarin hij vertelt over zijn tijd als tophockeyer. Naar aanleiding hiervan verscheen Keppel meermaals om te praten over de positie van de lhbti-gemeenschap in relatie tot topsport. Pepijn verdient deze nominatie volgens de jury omdat hij een onderwerp op de kaart zet dat in Nederland, maar ook ver daarbuiten, nog geldt als een taboe.

Ikenna Azuike maakte de podcastserie Vluchtnummers. Hierin vertellen mensen die zijn gevlucht, aan de hand van muziekfragmenten, hun persoonlijke, aangrijpende en soms ontroerende verhaal. De jury roemt de manier waarop Azuike met zijn podcast een lans breekt voor de verhalen van vluchtelingen en een podium biedt voor andere culturen.

Juryprijs
De Dutch Media Week Award is een juryprijs. Deze jury bestaat uit radiopresentator, verslaggever en documentairemaker Mischa Blok, hoogleraar Mediastudies aan de Uva Mark Deuze en Len Maessen, redacteur NRC met een specialisme in tech, games, tv en film.

Mediaprofessionals en consumenten
Tijdens het jaarlijks mediafestival Dutch Media Week staat de impact van media op ons dagelijks leven centraal en kunnen mediaprofessionals zich laten inspireren tijdens een doordeweeks programma boordevol podcasts, talkshows, workshops en toonaangevende sprekers. Nieuw dit jaar zijn de Dutch Media Week Xperience Days, het speciale weekendprogramma waarbij het grote publiek een kijkje mag nemen achter de schermen van het Media Park.

Bron: Dutch Media Week/BM

Bericht delen