Frederieke Leeflang beveiligd wegens bedreigingen
donderdag 23 juni 2022

Frederieke Leeflang beveiligd wegens bedreigingen

NPO-bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang wordt beveiligd vanwege bedreigingen die ze heeft ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van de NPO bevestigd na berichtgeving van BNR hierover.

De bedreigingen zouden komen van sympathisanten van de omroep Ongehoord Nederland (ON!), zo is gemeld aan de makers van de BNR-podcast Koster & Van Dijk. De woordvoerder van de NPO wil alleen bevestigen dat Leeflang wordt beveiligd maar wil niets zeggen over de bedreigingen.

Ongehoord Nederland ligt in de clinch met de NPO na een rapport van de ombudsman Margot Smit. De NPO wil de omroep sancties opleggen, omdat de journalistieke code van de NPO zou zijn geschonden. Ongehoord Nederland heeft nog een week de tijd om hierop te reageren. Gasten zouden er zonder weerwoord ongefundeerde uitspraken hebben gedaan en op deze manier nepnieuws hebben verspreid. Dit is in strijd met de afspraken die de NPO met de omroepen heeft gemaakt.

Op grond van de Mediawet kan de Raad van Bestuur van de NPO als sanctie maximaal 15 procent van het voor een omroep vastgestelde budget inhouden.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen