FOX Sports vanaf 1 april in heel Europa beschikbaar
vrijdag 30 maart 2018

FOX Sports vanaf 1 april in heel Europa beschikbaar

In samenwerking met de tv-aanbieders is FOX Sports met ingang van 1 april ook beschikbaar in alle landen van de Europese Unie.

Hierdoor zijn de zenders van FOX Sports voor abonnees ook te ontvangen buiten Nederland, bijvoorbeeld op de smartphone of laptop.

Vanaf 1 april hoeven Nederlandse FOX Sports abonnees op vakantie of op zakenreis in de EU geen wedstrijd van hun club meer te missen. Abonnees kunnen inloggen en kijken via de online diensten van hun eigen tv-aanbieder, bijvoorbeeld via Ziggo GO of de KPN Interactieve TV-app, of via de FOX Sports NL app en website. In landen buiten de EU blijft ‘geoblocking’ van toepassing.

Nieuwe Europese regelgeving maakt het mogelijk om in Nederland afgesloten online abonnementsdiensten op gelijke wijze te kunnen gebruiken in de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Netflix en Spotify, maar ook het tv-abonnement (waar FOX Sports onderdeel van is) bij aanbieders als Ziggo, KPN, Canal Digitaal, Delta en T-Mobile. De regelgeving maakt deel uit van een brede ambitie binnen de EU op weg naar digitale eenwording.

Bron: FOX/BM

Bericht delen