dinsdag 16 januari 2018

Formule 1 bij Sport1 en Veronica

Het verwerven van de Formule 1-rechten door Sport1 heeft bij de fans tot vragen en soms tot verontwaardiging geleid. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, heeft Sport1 nu besloten tot een samenwerking met Veronica.

Veronica zal de Grand Prixs van Canada, Amerika en Brazilië rechtstreeks uitzenden. Daarnaast is er zowel op Sport1 als op Veronica na afloop van iedere Grand Prix een samenvatting te zien. Sport1 maakt bekend dat het commentaar bij de races dit seizoen zal worden verzorgd door Ronald van Dam. Olav Mol zal voor Sport1 en Veronica iedere race vanaf locatie voorbeschouwen.

“Dit seizoen hebben we de liefhebbers van Formule 1 ook echt wat extra’s te bieden. We zullen alle races in HD uitzenden en ook alle vrije- en kwalificatietrainingen zijn live op Sport1 te zien. Daarnaast geven we tijdens de meeste races en trainingen de kijker de keuze naar welk live signaal hij of zij wil kijken”, aldus vice president Film1/Sport1 Will Moerer.

“De races worden niet onderbroken door reclame, onze commentator Van Dam zal bij elke race worden bijgestaan door een deskundige uit de racewereld en Mol verzorgt een bijdrage vanaf locatie. Kortom, we willen het ultieme F1-gevoel in de huiskamer brengen.”

De Formule 1 is ook via de website van Sport1, Sport1 Go, te volgen. De kijker krijgt toegang tot zes kanalen. Dat zijn het racekanaal waarop de race live kan worden bekeken, een on board camera feed, een highlightkanaal, beelden van de pitstraat, een driver tracker feed en het live timingkanaal.

Voor iedereen die de Formule 1 race live aan het kijken is, maakt Sport1 bovendien een interactief tweede scherm beschikbaar, genaamd Sport1 Pitlane. Dit tweede scherm geeft live statistieken en achtergrondinformatie over coureurs, teams en circuits.

De races worden ook pay per view aangeboden via de UPC- en Ziggo-platformen. Het seizoen start op 15 maart met de GP van Australië.

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen