woensdag 17 januari 2018

Ex-topsporters geven zich bloot in Sportmonologen

NOS Studio Sport zendt vanaf zondag 24 september tien weken lang op zondagmiddag een ‘sportmonoloog’ uit: voormalige topsporters geven zich bloot en houden een monoloog over hun leven.

Ze vertellen over falen, groots presteren, hoe tegenstanders te vermorzelen en over het omgaan met diepe teleurstellingen.

Onder anderen wielrenner Karsten Kroon, schaatsster Marianne Timmer, bokser Arnold Vanderlyde en autocoureur Jan Lammers spreken in de tiendelige serie over de mooiste èn donkerste dagen uit hun leven. 

Erben Wennemars, twee jaar geleden zelf een van de vertellers van een sportmonoloog, kruipt in de rol van sportmonoloog-verslaggever: hij volgt de tien ex-sporters voor en na hun optreden in de Kleine Komedie in Amsterdam. Hij wil weten wat de deelnemers van dit jaar ertoe brengt hun verhaal te vertellen. Of ze gespannen zijn voor hun optreden, wat ze denken te bereiken en vooral hoe het was.
 
De sportmonologen staan in principe rond de klok van 17.30 uur geprogrammeerd in de reguliere zondagmiddaguitzending van NOS Studio Sport.  

Bron: NOS/BM

Bericht delen