dinsdag 16 januari 2018

Evert ten Napel definitief weg bij NOS

Evert ten Napel is vanaf nu alleen nog te horen bij Eredivisie Live. Na ruim dertig jaar verlaat hij de NOS. De 68-jarige Ten Napel was al met pensioen, maar voor de NOS gaf hij nog elke week commentaar bij wedstrijden voor Langs de Lijn. Hoewel Ten Napel het bekendst is van televisie beschouwde hij de radio altijd als zijn grote liefde.

Toch zegt hijzelf dat kijkend naar het EK en de Champions League het gevoel weer ging knagen om live-commentaar te geven en niet zoals bij de radio alleen flitsen. “Live commentaar geeft toch een andere spanning. Ook ijdelheid speelt mee”, zegt Ten Napel.

Eén van hoogtepunten van Ten Napel is het commentaar bij de halve finale van het EK in 1988. Nederland won toen van West-Duitsland. Volgens bondscoach Michels de echte finale. Ten Napel sprak toen de legendarische woorden: “Het Volksparkstadion is van Oranje!”

Ondanks zijn overstap naar de betaalzender Eredivisie Live blijft Ten Napel zich een NOS’er voelen. Volgens hem is de overstap naar Eredivisie Live gevoelsmatig ook niet zo groot, omdat de twee zenders partners zijn. Verder zijn de beelden hetzelfde, gemaakt door dezelfde mensen. “Ik zal op de tribune mijn collega’s gewoon blijven zien, alleen vanaf een andere stoel.”

Bron: NOS

Bericht delen