Even tot Hier wint de Gouden Televizier-Ring 2022
vrijdag 7 oktober 2022

Even tot Hier wint de Gouden Televizier-Ring 2022

Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn de winnaars van de 57e Gouden Televizier-Ring met het programma Even tot Hier van BNNVARA. Het satirische programma kreeg 70% van de stemmen. De prijs werd 6 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Het was tot op het laatste moment spannend in de race om de Gouden Televizier-Ring waarin Even tot Hier uiteindelijk meer stemmen kreeg dan mede-genomineerden Het Jachtseizoen en De Bevers.

Niels van der Laan en Jeroen Woe vermaken Nederland al acht seizoenen lang met scherpe satire, en verrassende muzikale optredens en dat wordt nu beloond met de Gouden Televizier-Ring.

Niels en Jeroen kregen de Ring uit handen van het talent van vorig jaar, Rob Kemps. En de heren waren door het dolle. Niels: “Dank je wel, jullie zijn geweldig. Een enorme eer voor het hele team, we hadden dit niet verwacht. Het is een geweldig programma om te maken, en dat doe ik niet alleen maar samen met Jeroen, maar met de hele ploeg.”

Afgelopen seizoen trok het duo gemiddeld twee miljoen kijkers op NPO 1 met hun satirische actualiteitenprogramma. In sneltreinvaart verwerken de cabaretiers nieuwsonderwerpen, van soms nog maar een paar uur oud, in een quiz. Het muzikale duo is zo obsessief met de show bezig dat het vaak tot diep in de nacht werkt.

De overige winnaars:
Televizier-Ster Presentator: Tim Hofman (Over Mijn Lijk, BNNVARA)
Televizier-Ster Acteur: Frank Lammers (Undercover, Netflix)
Televizier-Ster Talent: Soy Kroon (The Passion, KRO-NCRV / Make Up Your Mind, RTL 4)
Televizier-Ster Online-Videoserie: Robbert Rodenburg met Open Kaart
Televizier-Ster Impact: #BOOS: This is The Voice of Holland (BNNVARA)
Televizier-Ster Jeugd: Hallo, ik heb kanker (EO)

Bron: Televizier/BM
Foto: William Rutten/Televizier

Bericht delen