Eurosport in het teken van Roland Garros
donderdag 24 mei 2018

Eurosport in het teken van Roland Garros

Eurosport 1 kleurt van zondag 27 mei tot en met zondag 10 juni weer gravelrood: de sportzender doet twee weken lang dagelijks live verslag van ’s werelds belangrijkste tennistoernooi op gravel, Roland Garros.

De tenniskijkers hoeven niets te missen; op alle dagen zijn de verrichtingen op het gemalen baksteen in Parijs van begin tot einde enkel en alleen live te volgen op Eurosport 1 én via de Eurosport Player. Met in totaal zo’n 125 uur live tennis, plus een nabeschouwing in het programma Game, Set & Mats – met drievoudig Roland Garros-winnaar Mats Wilander als vaste analist – is Eurosport voor alle tennisliefhebbers ‘Home of Roland Garros’.
Alle Nederlandse ogen zijn dit jaar gericht op Kiki Bertens, die door haar finaleplek op het graveltoernooi van Madrid met stip de top twintig van de wereldranglijst binnenkwam. Vorig jaar overleefde Bertens de tweede ronde niet, nadat ze in 2016 nog stuntte met een plek in de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams.
Bij de mannen is de vraag wie ‘gravelkoning’ Rafael Nadal van de troon kan stoten. De kersverse nummer 1 van de wereld is opnieuw in bloedvorm en zijn track record op Roland Garros is indrukwekkend. Hij was niet alleen al tien keer eerder de sterkste, hij verloor tijdens zijn carrière slechts twee partijen op het Franse gravel. Alleen Robin Soderling (2009) en Novak Djokovic (2015) wisten ‘Mister Gravel‘ een keer de voet dwars te zetten. Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.
Het commentaar bij de beelden uit de Franse hoofdstad op Eurosport 1 komt afwisselend van de vaste tennisexperts Abe Kuijl, Kristie Boogert en Mariëtte Pakker.

Bron: Eurosport / Foto: Getty Images

Bericht delen