dinsdag 16 januari 2018

Meer voetbal bij FOX en FOX Sports

Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de KNVB hebben overeenstemming bereikt over een breed pakket aan uitzendrechten. Met ingang van seizoen 2014/’15 zijn veel wedstrijden exclusief te zien op FOX of FOX Sports.

FOX zendt vanaf komend seizoen de oefeninterlands van het Nederlands elftal uit. Ook de KNVB Beker en het jaarlijkse duel om de Johan Cruijff-schaal gaan naar de nieuwe tv-zender. De wedstrijden zijn tot dusver te zien bij SBS.

De directie van EMM, bestaande uit Frank Rutten, Alex Tielbeke en Raymond van der Vliet, meldt het volgende in een persbericht: “Reeds bij de introductie van FOX en FOX Sports in Nederland hebben we duidelijk proberen te maken vooral een positieve bijdrage te willen leveren aan het totale Nederlandse voetbal. Daarom investeren we graag in de Eredivisie en Jupiler League. De vertegenwoordigende elftallen van Nederland mogen daarin uiteraard niet ontbreken. We zijn trots dat zowel onze vrij toegankelijke zender FOX als de abonneezenders van FOX Sports de komende jaren met grote regelmaat Oranje kleuren. Of het nou gaat om de sterren van het Nederlands Elftal, de aanstormende talenten van Jong Oranje of de Leeuwinnen: we gaan er alles aan doen om de voetbalfans zo goed mogelijk te bedienen.”

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB, voegt hieraan toe: “Het verplaatsen van Oranje en het KNVB bekertoernooi is een logische stap. FOX is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker veel te bieden. FOX zal zich bovendien niet alleen focussen op Oranje en de beker, maar brengt ook de duels van Jong Oranje en het vrouwenelftal in beeld. De wedstrijden van Jong Oranje zijn tijdens de afgelopen periode niet allemaal uitgezonden. Het is voor de KNVB dan ook een prachtig gegeven dat naast Oranje, nu ook Jong Oranje en het vrouwenelftal structureel op televisie te zien zullen zijn.”

Bron: EMM

Bericht delen