EO zendt De Slag om de Schelde uit op Kerstavond
dinsdag 14 december 2021

EO zendt De Slag om de Schelde uit op Kerstavond

De oorlogsfilm De Slag om de Schelde wordt door coproducent EO op Kerstavond op NPO 1 uitgezonden. De film brengt de verschrikkingen van oorlog in beeld en benadrukt zo het belang van vrede

De Slag om de Schelde vertelt het verhaal over de historische slag in Zeeland die cruciaal was voor de bevrijding van Europa door de geallieerden.

Al meer dan 500.000 bezoekers zagen De Slag om de Schelde in de bioscoop. In oktober won de film vijf Gouden Kalveren bij de uitreiking tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en via streamingdienst Netflix is de film internationaal al miljoenen keren bekeken. Sneller dan gebruikelijk is de door de EO gecoproduceerde film op Kerstavond op televisie te zien.

Vrede op aarde
EO-eindredacteur Arnoud Bruinier over het bijzondere uitzendmoment van de film aan de vooravond van Kerst: “Juist als overal het ‘Vrede op aarde’ klinkt is het goed om een keer het tegendeel te laten zien. Vrede is nooit vanzelfsprekend en wie de film ziet, kan volgens mij niet anders dan dankbaar zijn voor de vrede en vrijheid die we in Nederland inmiddels al generaties lang kennen.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Jan Bijvoet en Tom Felton. De Slag om de Schelde werd geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. Het scenario is van Paula van der Oest. Het is een productie van Levitate Film in coproductie met Caviar, EO en Netflix en werd geproduceerd in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds).

Uitzending: vrijdagavond 24 december om 20.30 uur bij de EO op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen