EO komt met serie Been There, Done That
donderdag 28 februari 2019

EO komt met serie Been There, Done That

Dionne Slagter, op YouTube beter bekend als OnneDi, trapt op dinsdag 5 maart af met de eerste aflevering van de EO-serie Been There, Done That. OnneDi is een van de acht BN’ers die ooit in een periode van haar leven behoorlijk in de put zat en daar ook weer uitkwam. De BN’ers worden gekoppeld aan jongeren die nu met dezelfde problemen zitten.

Dionne Slagter staat de 21-jarige Romy bij die aan anorexia lijdt. Dionne heeft vanaf haar puberteit ook een aantal jaren aan deze eetstoornis geleden. Romy heeft al eerder op het randje van de dood gezeten en zit nu aan de sondevoeding. Dionne zet alles op alles om Romy in te laten zien dat er een leven is zonder anorexia.

Naast anorexia zijn depressie, verslavingen, genderdysforie, adoptie en overgewicht een aantal van de thema’s waar de jongeren mee te dealen hebben. Been There, Done That bestaat uit acht afleveringen waarin BN’ers en jongeren als buddy’s streven naar een gelukkiger leven. Het EO-programma laat zien dat het onoverkomelijke misschien niet zo onoverkomelijk is als het soms lijkt. Zij aan zij gaan ze naast de jongeren staan en proberen samen moeilijkheden te overwinnen.

De afleveringen na Dionne Slagter zijn met Loiza Lamers (winnares Hollands Next Top Model), Sonja Silva (presentatrice), Thomas van Grinsven (YouTuber), Raffaëla Paton (winnares Idols), Jody Bernal (zanger en dj) en Lange Frans (rapper).

Been There, Done That is vanaf dinsdag 5 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Bron: EO/BM

Bericht delen