woensdag 17 januari 2018

EO-Jongerendag in Arnhem trekt 20.000 bezoekers

In GelreDome Arnhem vond zaterdag de 43ste editie van de EO-Jongerendag plaats. ‘Een dag vol muziek, ontmoeting, inspiratie en bemoediging’, zo stelt de EO. Zo’n 20.000 jongeren uit heel het land kwamen bij elkaar rond het thema ‘Fear not’.

“In de Bijbel staat 365 keer dat we niet bang hoeven te zijn”, sprak presentator Joram Kaat tijdens de opening. “Voor elke dag de bemoediging ‘Fear not!’. Je hoeft je niet te laten leiden door angstige gedachten. Dat is waar de EO-Jongerendag vandaag over gaat.” 

Lindz West van de Britse band LZ7 sprak ook over het thema ‘Fear not’. “We zijn hier met 20.000 jongeren bij elkaar. Ieder van ons kent zijn eigen angsten. Misschien zijn we bang om te falen, bang voor wat anderen van ons vinden of bang om te sterven. Maar God komt right here, right now naar ons toe.”

Singer-songwriter Philippa Hanna sloot het middagprogramma af met muziek waarin liefde voor God en elkaar centraal staat. De EO-Jongerendag duurde tot 21.00 uur. De dag was live te volgen via 101 TV en eo.nl/beam.

Bron: EO/BM

Bericht delen