Emma Wortelboer en Jurre Geluk laten zich weer steken en prikken
dinsdag 1 maart 2022

Emma Wortelboer en Jurre Geluk laten zich weer steken en prikken

Een nieuw seizoen van Steken en Prikken is vanaf 14 maart elke maandag elf weken lang om 15.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Moeten we bang zijn voor de wilde dieren uit onze eigen natuur? Emma Wortelboer en Jurre Geluk nemen de proef op de som door zich te laten steken, prikken en bijten door dieren uit onze achtertuin. Onder andere een bloedzuiger, kreeft en een wespspin nemen Emma en Jurre te grazen.

Maar ook de engste plant van Nederland komt in dit tweede seizoen aan bod: de Berenklauw. Een plant die voor rode vlekken, blaasjes en zelfs grote blaren kan zorgen. Iedere aflevering offeren Emma of Jurre zich op voor de wetenschap terwijl dokter Addy paraat staat met haar medicijnkoffer om de wonden te verzorgen en bioloog Roy alle weetjes deelt. Want waarom bijten en steken de beestjes?

Nadat dokter Addy de wond verzorgd heeft, is het tijd voor De Pijn-O-Meter: hoe hoog scoorde volgens Emma en Jurre deze aflevering de beet, prik of steek? Voelde het als een kusje? Of alsof hun arm eraf viel?

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen