dinsdag 16 januari 2018

EK 2012 te zien bij NOS

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd van het Europees kampioenschap voetbal in 2012, dat van 8 juni tot en met 1 juli in Polen en Oekraïne plaatsvindt. 27 van de 31 wedstrijden zijn rechtstreeks in HD bij de NOS te volgen op televisie, en daarnaast ook op radio, internet en mobiel. Over het uitzenden van de overige vier ontmoetingen, die gelijktijdig worden gespeeld, is de NOS nog in gesprek met de Europese voetbalbond (UEFA). Nieuw, in vergelijking met voorgaande EK-eindrondes, is dat de NOS voor het eerst ook de duels live en on-demand uitzendt via internet en mobiel.

Algemeen directeur Jan de Jong: “We hadden al de rechten van de Olympische Spelen in Londen. Nu komt daar het EK voetbal bij. Het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, afgelopen zomer, heeft eens te meer aangetoond hoe gek Nederland op Oranje is en hoe dergelijke grote evenementen ons land bezighouden, boeien en verbinden. We hebben het hier echt over een maatschappelijk fenomeen. Ik sluit bovendien niet uit dat we ook daar als Nederlands elftal weer hoge ogen gaan gooien, wat het alleen nog maar mooier en relevanter maakt.”

De NOS zendt de volgende evenementen uit: Olympische Spelen 2012 (Londen), EK voetbal 2012 (Polen/Oekraïne) en het WK voetbal 2014 (Brazilië).

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen