Eerste beelden dramaserie Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn
woensdag 26 augustus 2020

Eerste beelden dramaserie Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn

De eerste beelden van de dramaserie​ ​Red Light met Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville zijn naar buiten gebracht. De serie gaat over drie vrouwen met verschillende achtergronden die zich elk op hun eigen manier moeten bevrijden. De internationale coproductie speelt zich af tegen de achtergrond van prostitutie en mensenhandel. ​

Carice van Houten en Halina Reijn namen niet alleen het initiatief voor de serie, maar zijn als creative producers ook nauw betrokken bij de totstandkoming. ​Red Light wordt komend televisieseizoen uitgezonden bij BNNVARA op NPO 1.

De cast bestaat naast de drie vrouwen uit Jacob Derwig (​Klem​), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen​), Nadia Amin (​De Fractie​), Robert de Hoog (​Mocro Maffia​), Majd Mardo (​Gewoon Vrienden) en Bilal Wahib (​De Libi​). Bekende Vlaamse acteurs als Geert van Rampelberg, Koen de Bouw ​en Joren Seldeslachts maken ook hun opwachting in de serie.

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn (​De Twaalf​) en Anke Blondé ​(The Best of Dorien B)​. Hoofdschrijver van Red Light is de auteur en scenarist Esther Gerritsen (​Nena, Dorst, Instinct​). Christophe Dirickx (​Tabula Rasa, De Helaasheid der Dingen), Frank Ketelaar (​Klem, Overspel​) en Halina Reijn (​Instinct​) hebben meegeschreven.

Red Light is geproduceerd door Hollands Licht en Eyeworks België in coproductie met BNNVARA en VTM en in samenwerking met Man Up Film. De serie is tot stand gekomen met de bijdragen van VAF/Mediafonds, The Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.

Red Light wordt komend televisieseizoen uitgezonden bij BNNVARA op NPO 1. Een exacte uitzenddatum is nog niet bekend.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen