EenVandaag verkiezingsdebat met zeven politiek leiders
woensdag 15 februari 2023

EenVandaag verkiezingsdebat met zeven politiek leiders

Vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam wordt drie dagen voor de Provinciale Staten-verkiezingen het EenVandaag Verkiezingsdebat gehouden. Voor een zaal met 800 studenten gaan zeven politiek leiders, in wisselende samenstelling, met elkaar in debat over stikstof, migratie en economie.

Het stikstofdebat gaat tussen Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Caroline van der Plas (BBB). Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Attje Kuiken (PvdA) debatteren over migratie. In het laatste debat staat de economie centraal; Lilian Marijnissen (SP), Geert Wilders (PVV), Attje Kuiken (PvdA), Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA) en Sigrid Kaag (D66) nemen het tegen elkaar op.

Alle debatten, die in totaal vijftig minuten duren, staan onder leiding van EenVandaag-presentator Pieter Jan Hagens. In de zaal zitten studenten van MBO, HBO en de universiteit. Met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart wordt indirect gestemd voor de zetels in de Eerste Kamer. Die samenstelling is weer van belang voor de uitvoerbaarheid van het kabinetsbeleid. De verkiezingen zijn dus vooral een referendum voor het kabinet Rutte IV.

Het EenVandaag Verkiezingsdebat is maandag 13 maart om 18.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Nico Kroon/AVROTROS

Bericht delen