dinsdag 16 januari 2018

Ed Nijpels voorzitter RvT AVROTROS

Ed Nijpels wordt de voorzitter van de Raad van Toezicht van de fusieomroep AVROTROS. De oud-politicus en bestuurder vervulde die functie al bij de TROS. De Verenigingsraad van de AVRO en de Ledenraad van de TROS hebben de fusie van beide omroepen zaterdag definitief goedgekeurd.

Zij hebben ingestemd met de benoemingen van de leden van de verenigingsraad, raad van toezicht en directie van de fusie-omroep AVROTROS. Hiermee is de meest verregaande fusie in Hilversum een feit, namelijk de enige waarbij de verenigingen ook samengaan en een gezamenlijke identiteit wordt ontwikkeld.

De Raad van Toezicht AVROTROS bestaat uit zes leden: Ed Nijpels (voorzitter), Mirjam Nouwen (vice-voorzitter), Derk Haank (lid), Peter van Gorsel (lid), Boele Staal (lid) en Eric Mijnsberge (lid).

Op 25 oktober werd de voorgenomen benoeming van Eric van Stade (52) als algemeen directeur bekendgemaakt. De directie bestaat verder uit mediadirecteuren Remco van Leen en Peter Adrichem (a.i.) en zakelijk directeur Niels van ’t Hooft. Eind december verhuizen de medewerkers van TROS en AVRO naar het voormalige pand van de Wereldomroep in Hilversum, naast het Media Park. Daar vindt momenteel nog een ingrijpende verbouwing plaats en wordt een nieuwe televisiestudio gebouwd.

Voorlopig heet de omroep AVROTROS, maar in de loop van 2014 zal er waarschijnlijk een nieuwe naam komen. Dat meldt scheidend TROS-directeur Peter Kuipers in NRC Handelsblad. “We zijn nog niet 100 procent uit de naam. Beide omroepen hebben een enorme historie. We zijn samen de grootste, met 700.000 leden. Waarom zou je twee aansprekende merken weggooien? Maar: kijkers verbinden zich tegenwoordig meer met programma’s dan met omroepen. Consumenten met Radar, fans van klassiek met Opium. Na de zomer van 2014 maken we een mogelijk nieuwe naam bekend.”

Bron: AVRO/TROS/NRC Handelsblad/Broadcast Magazine

Bericht delen