dinsdag 16 januari 2018

Dutch VR Days in Amsterdam

Donderdag 29 oktober gaat het eerste Virtual Reality festival van Europa, Dutch VR Days, van start in het Vondelpark in Amsterdam. Vier dagen lang staat VondelCS in het teken van internationale sprekers, workshops, demo’s en een filmisch experiment.

Met trots is op het laatste moment VR grootheid Chet Faliszek toegevoegd aan het programma voor een panelgesprek tijdens de conferentie.

Faliszek is developer van Valve en schrijver één van de meest succesvolle computergames allertijden: Half-Life. Hij zal deelnemen aan het panelgesprek Non-traditional Experiences That Thrive in Virtual Reality, samen met Daniel Ernst, Julie Heyde en Niki Smit. Tijdens de internationale conferentie geven o.a. Arthur van Hoff (Jaunt VR), Skip Rizzo (University of Southern California), Carl Addy (Mill+) en Avinash Changa (WeMakeVR) een keynote speech.

Op zaterdag 31 oktober worden er meer dan 50 demo’s gepresenteerd door het hele pand. Voor deze dag zijn gratis tickets vergeven, door het overweldigende aantal reacties zijn deze op dit moment uitverkocht maar op de dag zelf is het mogelijk om no-show tickets op te vullen en op rustige momenten toch de demo’s te bekijken. Demo Day is van 12.00 uur tot 20.00 uur te bezoeken.

De toepassingen in Virtual Reality in de vakgebieden film, documentaire, gaming, adverteren, gezondheidszorg en architectuur/bouw worden verder uitgediept tijdens de workshops op vrijdag 30 oktober. Internationale en nationale workshopleiders delen al hun kennis en kunde met de deelnemers. De workshop Documentaire maken wordt georganiseerd in samenwerking met IDFA DocLab, waar hopelijk de resultaten van de workshop over drie weken te zien zullen zijn.

Speciaal voor de Dutch VR Day schreef Anne Barnhoorn (Aanmodderfakker) een script waarvan een scene door drie verschillende regisseurs wordt uitgevoerd. Ingejan Ligthart Schenk, Tim Oliehoek en Benjamin de Wit nemen dezelfde scene op om zo te bekijken wat wel en niet werkt bij het opnemen van een 3D film. Het onderdeel Drama @ Dutch VR Days wordt georganiseerd in samenwerking met Submarine Channel en het Nederlands Filmfonds.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen