woensdag 17 januari 2018

Dutch Filmers Academy verhuist naar Hilversum

De Dutch Filmers Academy (DFA) vestigt haar opleidingen tot allround filmer vanaf komend schooljaar in Hilversum. DFA is onderdeel van de Nederlandse Fotovakschool en biedt een geaccrediteerde mbo- en hbo-opleiding in film en audiovisuele media.

De academie is in september 2015 met twee klassen begonnen in Rotterdam en Amsterdam. Komend collegejaar verhuist de opleiding naar Hilversum en verwacht de school door nieuwe instroom te groeien naar zo’n 125 studenten.

Paul Akkermans, voorzitter College van Bestuur van de Nederlandse Fotovakschool, geeft aan dat Hilversum dé plek is om de DFA te vestigen. “We willen met onze filmopleidingen in het hart van de audiovisuele media zitten. Dat heeft een grote meerwaarde voor onze studenten, maar ook voor het werkveld én de stad. Door de vestiging van de DFA in Hilversum, heeft de Nederlandse Fotovakschool een verbreding gerealiseerd van ons onderwijsaanbod van beeldmakers. Met meer dan 75 jaar ervaring met fotografie-opleidingen, bieden we nu ook een kwalitatief hoogwaardige mbo-opleiding en hbo-bachelor in film en audiovisuele media”, aldus Akkermans.

De Dutch Filmers Academy speelt in op de marktvraag naar ondernemende filmers, die het bedrijfsleven en de creatieve sector verrijken met hun werk. Door de toenemende rol van audiovisuele content zijn bedrijven naarstig op zoek naar breed opgeleide filmers. Creatieve en innovatieve bijdragen met een duidelijk communicatieve insteek.

“Persoonlijk ondernemerschap, filmtheorie en techniek zijn belangrijke onderdelen van de studie en staan aan de basis van de praktijk. De studenten krijgen opdrachten waarmee ze direct aan de slag kunnen en hun creatief vermogen volop kunnen ontwikkelen. Zo krijgen zij tijdens hun studie de ruimte om een signatuur te ontwikkelen en te leren hoe ze zichzelf als filmer op de markt kunnen zetten. Daarbij zorgt de combinatie tussen het vernieuwende filmlandschap en onze manier van onderwijs voor een toekomst vol professionele filmers die breed opgeleid zijn”, aldus Eric Goossens, opleidingsmanager DFA.

Wimar Jaeger, wethouder media en economie van Hilversum: “Hier in de mediastad komen technologie, vakmanschap en innovatie samen. Dat sluit naadloos aan op de uitgangspunten van de DFA. Studenten brengen vernieuwing en hebben hun eigen frisse ideeën. Dat is van grote toegevoegde waarde. Bovendien is film een belangrijke pijler van onze mediastad. Hier vindt jaarlijks het Scenecs International Debut Film Festival plaats, een podium voor internationaal talent.”

Eric Goossens, opleidingsmanager DFA, ziet een positieve voedingsbodem voor verdere ambities en groei in Hilversum: “We zijn nog maar één jaar bezig met de opleidingen in Film en Audiovisuele Media, dus de school zal komende jaren steeds verder uitgroeien. Wij hebben grootse plannen en hebben in Hilversum een goede thuisbasis gevonden om deze te realiseren.”

Bron: DFA/Broadcast Magazine

Bericht delen