Drie nieuwe programma’s voor Matthijs van Nieuwkerk
woensdag 16 mei 2018

Drie nieuwe programma’s voor Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de NPO en krijgt naast De Wereld Draait Door drie nieuwe programma’s. Dat laat tv-directeur Frans Klein van de NPO weten in het AD en de Volkskrant. Van Nieuwkerk is vanaf 9 augustus te zien het vierdelige Matthijs Met Boeken, komt in het najaar met de zaterdagavondshow Matthijs Zaterdagavond en gaat in 2019 een reisprogramma presenteren.

Van Nieuwkerk gaat dus niet naar RTL of SBS. “Geruchten dat hij naar een commerciële omroep gaat, kloppen niet. Hij is en blijft ambitieus en heeft er zin in. Matthijs is een publiekeomroepman”, aldus Klein. Het gerucht ging dat Van Nieuwkerk zijn tv-werk minderde omdat hij niet zo blij zou zijn met zijn salariskorting. Vanwege de nieuwe NPO-regels daalt zijn salaris van 580.000 euro naar 187.000 euro per jaar bij het afsluiten van een nieuw contract. Volgens het AD gaat Van Nieuwkerk zijn nieuwe programma’s deels ook zelf produceren. Zo zou hij alsnog meer dan de norm kunnen verdienen.

Frans Klein: “Ik lees steeds dat hij minder zou willen werken, maar dat is niet waar. Wat hij vooral wilde, is zichzelf opnieuw ontwikkelen en verrijken. DWDD staat vanaf eind september gewoon weer in de programmering. Daar is ook geen enkele discussie over, dat is zijn basis. Maar hij vindt het prikkelend en stimulerend om nieuwe formules en concepten te ontwikkelen.”

In het boekenprogramma gaat Van Nieuwkerk mensen uit de actualiteit interviewen aan de hand van hun favoriete boeken. Over de zaterdagavondshow en het reisprogramma is verder nog niets bekend.

Bron: AD/Volkskrant/BM

Bericht delen