DPG Media en uitgever Rossel nemen RTL België over
maandag 28 juni 2021

DPG Media en uitgever Rossel nemen RTL België over

Het Belgische mediabedrijf DPG Media, de uitgever van onder meer het AD, de Volkskrant en Nu.nl, neemt samen met zijn Franstalige branchegenoot Rossel het bedrijf RTL België over. Berichten over een deal deden al langer de ronde. Met de overname is een bedrag van 250 miljoen euro gemoeid.

De Europese radio- en televisiegroep RTL zette de Belgische en Nederlandse activiteiten drie maanden geleden in de etalage. DPG werd eerder ook gelinkt aan een overname van RTL Nederland, maar hier greep het mediaconcern mis. De Nederlandse tak van RTL gaat binnenkort samen met mediabedrijf Talpa Network van John de Mol.

RTL België is onder meer de Franstalige marktleider in televisie en radio. De tv-zenders van de groep hadden vorig jaar een gecombineerd marktaandeel van 36,1 procent. Rossel was tot eind vorig jaar minderheidsaandeelhouder van RTL België, maar verkocht dat belang aan moederbedrijf RTL.

DPG ziet met de overname van RTL België zijn kans schoon om een nationale dekking te krijgen en een sterkere positie uit te bouwen bij adverteerders. DPG heeft in België al de televisiezenders van VTM in zijn bezit.

De overname van RTL België is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen en wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen