woensdag 17 januari 2018

Doorbraak Van Berkel bij BBC

Bijna ongemerkt heeft Mark van Berkel voor historisch Nederlands tv-succes gezorgd. De door hem bedachte quiz game The Code was afgelopen voorjaar te zien op BBC1 en krijgt in maart een tweede serie van 25 afleveringen.

“Ik denk dat ik stilletjes misschien wel de allereerste Nederlandse partij ben die rechtstreeks op BBC1 in première is gegaan. Andere formats zoals The Voice waren namelijk eerst een succes in eigen land voordat ze bij de BBC te zien waren,” aldus de naamgever van TV Mark zoals zijn bedrijf heet. “Het hele pitching proces bij de BBC heeft me in totaal twee jaar gekost, van november 2013 t/m december 2015. Dat avontuur heeft me geleerd dat sommige formats langer tijd nodig hebben voordat ze worden opgepikt. Blijkbaar is dit ook zo voor The Code.”
Van Berkel heeft alle vertrouwen in het format, dat op daytime bij BBC1 te zien is. “Ik weet dat The Code in zijn soort (lees: quiz game) meer dan goed is. Dus ik heb geduld. Ik zit nu 23 jaar in televisie en dit is simpelweg het allerbeste format dat ik ooit ontwikkeld heb.” Van Berkel vliegt volgende week naar Manchester voor opnamen van de tweede serie van The Code, die in maart zal worden uitgezonden. “Als die kijkcijfers beter zijn dan serie 1, dan groeit het succes van The Code vanzelf.”

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen