woensdag 17 januari 2018

Door Het Oog met Humberto Tan op National Geographic

National Geographic brengt deze maand Door Het Oog met Humberto Tan. De documentaire is een persoonlijk reisverslag van Tan, in het teken van zijn bezoek aan natuurprojecten van Rewilding Europe. Het programma is zondag 26 november om 22.30 uur te zien op National Geographic.

Rewilding Europe heeft de ambitie om op grote schaal wilde natuur terug te brengen in Europa. De organisatie werkt inmiddels in acht grote gebieden om deze visie in de praktijk te brengen. Deze voorbeeldgebieden liggen in Zweden, Duitsland, Polen, Bulgarije, Italië, Kroatië, Roemenië en Portugal.   

Met zijn fotocamera in de hand bezocht Humberto Tan in Kroatië het uitgestrekte Velebit gebergte. Gadegeslagen door onder meer beren, lynxen en wolven maakte hij prachtige natuurfoto’s in een van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan. In Italië bezocht Tan het Abruzzo Nationaal Park waar hij op pad ging met National Geographic fotograaf Bruno D’Amicis (winnaar World Press Photo Award, Wildlife Photographer of the Year).
 
Humberto Tan: “Het was geweldig om deze gebieden van Rewilding Europe te bezoeken. Ik was verrast om te zien dat Europa zulke mooie plekken heeft en om hier foto’s te maken was een fantastische ervaring.”

Behalve de uitzending bij National Geographic verschijnt op 23 november het magazine Humberto, met daarin onder meer foto’s van zijn reizen door Kroatië en Italië.
 
Rewilding Europe werkt met lokale partnerorganisaties verspreid over Europa aan een netwerk van spectaculaire natuurgebieden, van elk minimaal 100.000 hectare. Ze dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. 

Bron: FOX Networks Group/BM

Bericht delen