Doodgeslagen toerist op Mallorca is filmeditor Wouter van Luijn
zaterdag 14 juli 2018

Doodgeslagen toerist op Mallorca is filmeditor Wouter van Luijn

De Nederlandse toerist die door een groep jongens is doodgeslagen op Mallorca, is filmeditor Wouter van Luijn. Dat melden Katja Schuurman en Tijl Beckand op Twitter.

“Ik leef mee met iedereen die jou liefheeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve: liefde, liefde, liefde iedereen, alstjeblieft…”, schrijft Schuurman.

Van Luijn werd in Palma de Mallorca vlakbij een benzinestation bewusteloos geslagen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en bezweek daar aan zijn verwondingen. Op Mallorca is een man gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van de filmeditor. Van Luijn werd gisterochtend zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man die hem bracht, zei dat hij hem langs de kant van de weg had gevonden. Hij is aangehouden, omdat hij tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd.

De 34-jarige Amsterdammer Wouter van Luijn monteerde tientallen films, zoals La Holandesa (2017), Brasserie Valentijn (2016) met Georgina Verbaan, Aanmodderfakker (2014) met Gijs Naber en Rabat (2011), waarin Nasrdin Dchar speelde. Voor zijn bijdrage aan de film Wolf kreeg hij in 2013 een nominatie voor een Gouden Kalf.

“Zojuist bereikte ons het nieuws dat Wouter van Luijn, een zeer talentvolle editor die onder andere ons Back in Action-filmpje monteerde, de man is die vannacht op Mallorca is doodgeslagen. Onze gedachtes zijn bij de familie en geliefdes van Wouter”, schreef Tijl Beckand op sociale media.

Bron: AD/BM

Bericht delen