dinsdag 16 januari 2018

Dokter Corrie zorgt voor commotie

Sinds kort heeft het Schooltv-Weekjournaal van de NTR een onderdeel waarin de karikaturale dokter Corrie, gespeeld door Martine Sandifort, op een ludieke wijze seksuele voorlichting geeft.

De kinderen van groep 7 en 8 krijgen daarin wekelijks onderwerpen als zoenen, erecties en homoseksualiteit voorgeschoteld. Dit wordt volgens de Evangelische Omroep door veel christenen niet in dank afgenomen.

Diverse scholen, maar ook ouders overwegen om niet meer naar het journaal te kijken. ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind heeft inmiddels kamervragen gesteld.

“Seksuele voorlichting vraagt om zorgvuldigheid en veiligheid”, vindt Voordewind. “Dokter Corrie draagt hier op veel scholen niet aan bij. Sterker nog, de informatie die dokter Corrie geeft en vooral de manier waarop, staat voor velen haaks op een goed en informatief gesprek over seksualiteit.”

Katholiek Gezin roept ouders en verzorgers inmiddels op om een mening te vormen en te geven aangaande Dokter Corrie. Ook is er al een protest website gelanceerd, en een website waar ruim 1500 mensen een petitie hebben getekend, wat aangeeft dat er veel meer mensen zijn die het niet eens zijn met Schooltv-Weekjournaal.

Bron: EO/Kerknieuws.nl

Bericht delen