woensdag 17 januari 2018

Documentairewedstrijd over angst bij KRO-NCRV

KRO-NCRV roept documentairemakers op een filmplan te schrijven over hedendaagse angst. De winnaar krijgt de mogelijkheid het plan te realiseren. De documentaire gaat in première op het Nederlands Film Festival 2017 en wordt uitgezonden in KRO-NCRV 2Doc.

 

Is de roep om veiligheid, orde en grenzen een neurose of de weg naar een oplossing? KRO-NCRV 2Doc is op zoek naar verrassende en cinematografische documentaire films die betrekking hebben op deze angst, in de samenleving of bij individuele mensen. Er zijn veel invalshoeken te bedenken en even zoveel verhalen die een documentaire kunnen opleveren.

Volgens Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV, sluit het onderwerp goed aan bij de thema’s die KRO-NCRV 2Doc op de kaart zet. “Onze documentaire rubriek onderscheidt zich door maatschappelijke thema’s op een bijzondere manier uit te lichten. Vaak op een indringende en persoonlijke manier zoals in bijvoorbeeld Het beste voor Kees, Ik ben Alice en Wij Moszkowicz. We blijven zoeken naar nieuwe verhalen, andere vormen en samenwerkingsverbanden. Met deze wedstrijd dagen we makers uit om hun inspirerende ideeën met ons te delen.”

Mail voor meer info naar: documentairewedstrijd@kro-ncrv.nl

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen