dinsdag 20 februari 2018

Doc Industry Day tijdens Docfeed 2018

Op vrijdag 23 februari 2018 vindt tijdens het DOCfeed festival in Eindhoven de jaarlijkse Doc Industry Day plaats. Deze dag biedt een inspirerend programma voor (beginnende) filmprofessionals en is een ideale netwerkgelegenheid.

Het thema van dit jaar is ‘Over de Grens’ en er wordt onderzocht welke kansen en uitdagingen er zijn voor internationale documentaires. Zo vertelt Jan Rofekamp over het belang van goede openingsscènes en Niels van Koevorden gaat in op het traject dat een filmmaker doorloopt voor er een goede film is. Ook wordt ingegaan op de kansen die internationaal coproduceren met zich meebrengt en hoe een film een wereldwijd distributiesucces wordt.

Het is een netwerkgelegenheid voor nieuwe samenwerkingen en er zijn lezingen en workshops met info en perspectief om films te maken en te produceren. Een dag vol met interessante panelgesprekken en masterclasses van Jan Rofekamp (Films Transit), Rob Rombout (DOC Nomads) en Niels van Koevorden. Deelnemers kunnen tijdens de speeddates in gesprek gaan met experts en hun filmplan pitchen. Zo kan men bijvoorbeeld een gesprek aangaan met het Filmfonds, Brabant C en Creative Europe over verschillende financieringsmogelijkheden.

Parmando TV en Films Transit beantwoorden vragen over distributiemogelijkheden. Van Osch Films en Witfilm zullen deelnemers wegwijs maken in de wereld van internationaal coproduceren. 

Kaarten voor de Doc Industry Day zijn hier te bestellen.

Bron: Brabantse Beauties/BM

Bericht delen