dinsdag 16 januari 2018

DJAZZ.tv van start gegaan

De nieuwe televisiezender DJAZZ.tv is officieel van start gegaan. De jazz-zender is inmiddels te zien bij glasvezeldistributeur Glashart Media en CAI Harderwijk. Met kabelaars Ziggo en UPC worden gesprekken gevoerd. DJAZZ.tv wordt eerst in Nederland uitgerold, komend najaar volgen meerdere landen in en buiten Europa. Het kanaal zal per land een eigen versie kennen, met ondertitels en website in de landstaal en een programmering met veel nationale content.

De zender is onderdeel van de Brava Group, verantwoordelijk voor de klassieke muziekzenders BravaHDTV, BravaNL en Brava3D. DJAZZ.tv is een H- zender inclusief ‘vintage’ content (upgraded naar HD) en wordt gedistribueerd via kabel, satelliet en IPTV. Het geluid is in Dolby Digital. Het is een initiatief van Robert Rutten (chief operating officer) en Rob Overman (chief creative officer) en de internationale media- en entertainmentonderneming Strengholt BV.

Strengholt was in het verleden onder meer eigenaar van Radio Noordzee en het maandblad Muziek Parade. De uitzendingen van DJAZZ.tv worden verzorgd vanuit het playcentre van het bedrijf Basmedia in Steenwijk, dat tevens de Brava-zenders en enkele tientallen andere binnen- en buitenlandse zenders distribueert.

Bron: Mediamagazine/DJAZZ.tv

 

Bericht delen