dinsdag 16 januari 2018

Directeur Omroep MAX wil niet fuseren

TROS-directeur Peter Kuipers heeft aangegeven snel te willen samenwerken met of WNL/AVRO of WNL/Omroep MAX. Wat deze laatste combinatie betreft, gaat dat niet lukken. Dat wil de seniorenomroep niet, die wil zelfstandig blijven.

“MAX wil samenwerken met iedere omroep, maar geen fusie,” reageert directeur Jan Slagter via twitter. “MAX wil zelf haar programma’s blijven maken met behoud van vereniging en bestuur.” Slagter ziet een fusie met de TROS niet zitten en wil vasthouden aan de eigen “identiteit en verantwoordelijkheid”. Wel wil hij samen met die omroep zaken als huisvesting en ondersteunende diensten delen.

Ook denkt de MAX-directeur dat het plan van de TROS niet voldoende is om te komen tot een besparing van tweehonderd miljoen euro, zoals het kabinet de publieke omroep heeft opgelegd. “MAX heeft de laagste overhead van grote omroepen. Laten omroepen die te hoge overhead hebben, eerst hun eigen overhead omlaag brengen.”

Verder wil hij vermindering van de bureaucratie en meer zeggenschap voor de omroepen. Dat zal het bestel en de bestuurbaarheid bevorderen. Slagter vindt dat de politiek naar zijn omroep moet luisteren. “Er zijn 250.000 mensen zonder programmablad lid geworden van MAX. Dat moet gerespecteerd worden ook door de politiek.”

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen