Deze zomer twee specials Maestro
vrijdag 23 juni 2023

Deze zomer twee specials Maestro

Hoe belangrijk een dirigent is en hoe complex deze rol is, wordt in Maestro genadeloos duidelijk: Ria Bremer had zes tergend lange minuten nodig voor Het Zwanenmeer terwijl Natasja Froger het orkest er in twee kordate minuten doorheen leidde.

Deze zomer zendt AVROTROS twee specials uit met de grappigste, opvallendste, meest ontroerende en indrukwekkendste optredens van zes Maestro-seizoenen. Het mooiste van Maestro zit vol onvergetelijke fragmenten en reacties van oud-kandidaten hierop. Daarnaast zoeken presentator Frits Sissing en jurylid Dominic Seldis juryleden en oud-winnaars op voor een mooi gesprek over hun Maestro-avontuur. Met Het mooiste van Maestro kan iedereen alvast in de stemming komen voor een nieuw seizoen van het programma dat dit najaar te zien zal zijn.

In zes seizoenen zijn alle denkbare emoties voorbijgekomen: van woede en frustratie tijdens de coachings of mislukte optredens tot tranen van ontroering en geluk. Er ging van alles mis: batons braken af, kandidaten kwamen struikelend de bok op of het orkest werd tot wanhoop gedreven door verkeerd geslagen maten. Maar er waren ook veel tienen en tranen na optredens van kandidaten die vleugels kregen op de bok. Dirigeren is een prachtige manier om de wereld van klassiek en orkesten te doorgronden.

47 deelnemers streden al om de gouden baton. Beheerste het hun hele leven of juist niet? Wat was het allerleukste en minst leuke aan hun ervaring? Zijn ze anders naar klassieke muziek gaan kijken en doen ze er nog iets mee? Frits Sissing zoekt oud-winnaars Spike (2014), Leona Philippo (2016), Lucas Hamming (2019) en Sor (2022) op en praat met hen over hun Maestro-avontuur. Jurylid Dominic Seldis blikt met René en Natasja Froger bij hen thuis terug en hij bespreekt met Francis van Broekhuizen haar meest memorabele optredens in het programma.

Het mooiste van Maestro is zondag 13 augustus om 20.25 uur en op zondag 20 augustus om 21.05 uur op NPO 1 te zien. Het programma wordt geproduceerd door Tuvalu Media in opdracht van AVROTROS.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen