Derk Bolt moet van KRO-NCRV na dertig jaar stoppen met Spoorloos
donderdag 18 april 2024

Derk Bolt moet van KRO-NCRV na dertig jaar stoppen met Spoorloos

Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt.

“Na dertig jaar als presentator stopt het hier voor mij, spijtig genoeg”, zegt Bolt. “Ik ga mij richten op andere programma’s die op mijn pad komen. Veel dank aan de deelnemers aan Spoorloos die bereid waren hun vragen en persoonlijke verhalen te delen.” Bolt bedankt ook “al die miljoenen kijkers voor alle support door de jaren heen. Ik zal ze missen.”

De laatste reguliere aflevering met Bolt is op 1 mei te zien. In het nieuwe seizoen blijft Spoorloos mensen samenbrengen die elkaar uit het oog zijn verloren. Maar het accent zal volgens KRO-NCRV minder liggen op adoptie en buitenlandse zoektochten.

Bolt kwam verschillende keren in het nieuws tijdens zijn werk voor Spoorloos. In 2017 werd hij met zijn vaste cameraman Eugenio Follender in de jungle ontvoerd door zwaarbewapende Colombiaanse rebellen. In 2022 kwam het programma in opspraak toen duidelijk werd dat adoptiekinderen aan de verkeerde biologische ouders waren gekoppeld.

Al snel na zijn vrijlating in Colombia rees bij Bolt de gedachte dat hij op een dag terug wilde keren naar het gebied waarin hij werd ontvoerd, om zijn ontvoerders te interviewen en terug te kijken op de spannende, levensbedreigende omstandigheden. Of dit lukt is te zien in een speciale extra Spoorloos-uitzending op dinsdag 23 juli (21.30 uur, bij KRO-NCRV op NPO 1), waarin ook nooit-vertoonde beelden te zien zullen zijn uit andere gedenkwaardige reportages van Derk en Eugenio door de jaren heen.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: KRO-NCRV

Bericht delen