Delta, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo willen voetbalrechten Eredivisie binnenhalen
maandag 17 april 2023

Delta, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo willen voetbalrechten Eredivisie binnenhalen

Vier Nederlandse tv-aanbieders (Delta, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo) willen zich de komende jaren samen sterk maken voor het Nederlandse voetbal en voor het kijkplezier van alle voetballiefhebbers.

Daarom hebben zij gezamenlijk de Eredivisie CV (ECV) benaderd met een voorstel om voetbal via tv breder beschikbaar te maken. De tv-aanbieders willen op basis hiervan in gesprek met ECV over de televisierechten van de Eredivisie vanaf 2025.

De voetbalrechten worden nu geëxploiteerd door de Eredivisie CV en ESPN. Om de exploitatie van de rechten volledig terug naar Nederland te halen, ligt daartoe nu een uitgewerkt inhoudelijk voorstel op tafel. De Nederlandse tv-aanbieders hebben samen het bereik om eredivisievoetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken. Zo blijft het betaalde Nederlandse voetbal toegankelijk voor iedereen. Dankzij het voorstel ontstaat er een win-win-win voor voetbalfans, clubs en Nederlandse tv-aanbieders.

Het voorstel is maandag naar het bestuur van de ECV gestuurd, zodat ze zich hier, samen met de 18 eredivisieclubs, de komende tijd over kunnen buigen. Een belangrijk onderdeel van het voorstel is dat de tv-aanbieders geen exclusiviteit op het gebied van uitzending zullen vragen. Verdere details en de hoogte van de bedragen worden niet naar buiten gebracht. De telecompartijen handelen in overeenstemming met de toepasselijke mededingingsregels. De ACM is bij aanvang van het initiatief op de hoogte gebracht en zal waar nodig worden betrokken.

Bron: KPN/BM

Bericht delen