De tien winnaars van de Special Media Awards
vrijdag 11 november 2022

De tien winnaars van de Special Media Awards

Donderdag 10 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld & Geluid in Hilversum voor de uitreiking van de Special Media Awards.

De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tijdens een spannende show maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort.

Amerpoort vindt het erg belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook digitaal kunnen meedoen. De zorgorganisatie organiseerde in 2018 voor het eerst de Special Media Awards en werkt inmiddels samen met meer dan 53 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) mediapartners.

Steeds meer inzendingen
Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: “Het is echt een cadeautje om elk jaar weer meer inzendingen te krijgen. Steeds meer mediamakers die het lef hebben om zich aan te melden. Die trots zijn op wat zij maken. Dit is voor ons als organisatie echt fijn, we willen juist laten zien dat er veel plezier beleefd wordt aan het maken van media. Soms als hobby, maar soms ook als werk of dagbesteding. Door te laten zien welke talenten er zijn en samen te komen, zien we mooie samenwerkingen en nieuwe vriendschappen ontstaan.”

Met liefde en plezier
De vakjury selecteerde de winnaars uit een recordaantal van 171 inzendingen. “Ik heb het als heel erg leuk ervaren om te zien hoe mensen een social media platform gebruiken om hun leven in beeld te brengen en connectie te maken met hun publiek”, zegt jurylid en radiomaker Carolien Borgers. “Er is creatief gedacht en er is met liefde en plezier aan gewerkt, dat zie je echt.”

In de vakjury zaten naast Carolien Borgers ook Maarten Steendam, Karim Amghar, Sanne en Erik Jan van Tik Tok team Plagiaat, Sander Pat en Kirsten Jassies. Als voorbereiding op alle media-aandacht tijdens dit professionele event, konden de genomineerden op 17 oktober een mediatraining van de SocialMediaJuf volgen.

Winnaars
De vakjury heeft deze winnaars in de tien verschillende categorieën gekozen:

Instagram: Gedichten_Hoekje uit Zeist (Amerpoort)
Mediawijs: Media Boy uit Landgraaf (Koraal)
Multi Media Team: Clientenredactie Hartekamp uit Velserbroek (Hartekamp)
Podcast: Bijzonder Normale Podcast uit Tilburg
Radiostation: HietveldFM uit Apeldoorn (Pluryn)
Redactie: De Flits redactie uit Eibergen (Estinea)
Serie: Lijf en Liefde uit Zwolle (Philadelphia)
TikTok: rohanweaponx uit Ede (’s Heeren Loo)
Vlogger: Big Sven Vlogger uit Baarn (Amerpoort)
YouTube kanaal: Yara Stuif uit Zwolle ( Frion Zorg)

De winnaars ontvingen een prachtige award, ontworpen en gemaakt door cliënten van ASVZ (werkplaats Groenstraat). Ook ontvingen zij naast de award en het vakjuryrapport een prijzenpakket van MediaJungle, Klare Koek en een bos bloemen. Hun inzendingen zijn hier te bekijken of te beluisteren.

Feestelijke uitreiking
Dankzij Co Hases op de rode loper en presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg was het een indrukwekkend feestje bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Om het feest compleet te maken, traden Wouter en Danny Smoorenburg op.

Voor iedereen die nog wil nagenieten, is er de aftermovie. Deze wordt gemaakt door cliënten van het multimediateam van Pluryn. De aftermovie komt net als alle foto’s binnenkort beschikbaar op special-media-awards.nl.

Bron: Special Media Awards/BM
Foto: Mirjam de Jong

Bericht delen