651.000 kijkers voor De Stelling van Nederland met Jort Kelder
maandag 13 juli 2020

651.000 kijkers voor De Stelling van Nederland met Jort Kelder

De NPO stond zondag in het teken van racisme. Tijdens de speciale themadag Nederland tegen racisme werd op televisie, radio en online in veel programma´s aandacht besteed aan dit onderwerp.

Jort Kelder presenteerde op primetime De Stelling van Nederland voor AVROTROS op NPO 1. Deelnemers aan het debat waren onder anderen voormalig atleet Gregory Sedoc, kamerlid Farid Azarkan van DENK, kamerlid Jan Paternotte van D66, het Rotterdamse gemeenteraadslid Vincent Karremans (VVD), cabaretier Steven Brunswijk, advocaat Gerald Roethof en radiopresentatrice Mischa Blok.

“Nog voordat er iets over de opzet van het programma of de gasten bekend was, besloten activisten dat een witte presentator op deze plek ongepast is. Ze riepen hun achterban op om niet te komen”, zei Jort Kelder in zijn introductie. “En voor wie dat belangrijk vindt: ik ben van geen geloof, geen gezindte, geen partij. Ik ben gewoon de debatleider. Onze intentie is om niet over elkaar te praten, maar met elkaar.”

Tijdens De Stelling van Nederland bleek de kans op een inhoudelijk goed gesprek echter klein, omdat Jort Kelder heel veel mensen aan het woord liet en hen zo snel mogelijk weer afkapte. De gasten konden hun mening kwijt, maar discussie was er nauwelijks. De uitzending trok 651.000 kijkers, blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Het marktaandeel was slechts 14,9 procent. Postcode Loterij Eén Tegen 50 deed het tegelijkertijd op RTL 4 aanzienlijk beter met 1.149.000 kijkers.

Bron: BM

Bericht delen