De Slechtste Chauffeur van Nederland terug bij RTL 5
dinsdag 29 maart 2022

De Slechtste Chauffeur van Nederland terug bij RTL 5

Het nieuwe seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland trapt op woensdag 30 maart af met een speciale aflevering. In De Slechtste Chauffeur Van Nederland: Het Theorie Examen testen acht koppels onder leiding van presentator John Williams en juryleden Tom Coronel en rij-instructrice Beau Luijten hun verkeerskennis.

Zij hebben in het verleden allemaal eens meegedaan aan de race voor de titel die je liever niet wint. Wat hebben ze opgestoken van die deelname? Het verliezende koppel rijdt een jaar lang in de Shame Wagon én ‘wint’ een plekje in het nieuwe seizoen van De Slechtste Chauffeur Van Nederland, dat een week later van start gaat bij RTL 5.

Uit de afgelopen tien seizoen zijn acht deelnemers gekozen die vermoedelijk wel een opfriscursus kunnen gebruiken. De acht koppels die de dubieuze eer hebben om voor de tweede keer kans te maken op deelname aan De Slechtste Chauffeur van Nederland zijn: Bradley & bijrijder Michael (seizoen 7), Henk & bijrijder Chrissie (seizoen 4), Jordy & bijrijder Liesbeth (seizoen 4), Michella & bijrijder Kim (seizoen 4), Nour & bijrijder Thom (seizoen 5), Priscilla & bijrijder Nick (seizoen 6), Petra & bijrijder Myrthe (seizoen 7) en Truus & bijrijder Karin (seizoen 5). Wie heeft de minste kennis en zien we opnieuw terug in het nieuwe seizoen.

De Slechtste Chauffeur van Nederland: Het Theorie Examen is geproduceerd door SkyHigh TV en is op woensdag 30 maart om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Credits:
Omroep: RTL 5
Productiebedrijf: Skyhigh TV
Producent: Bernard van den Bosch
Creative director: Wilfred Drechsler
Regie: Dennis Mulder
Uitvoerend producent: Bloeme Keilson
Programmaontwikkeling: Marc Dik, Marius van Duijn, Matthias Scholten
Eindredactie omroep/zender: Jeroen Jorna
Eindredactie Skyhigh TV: Priscilla Tular
Redactie: Marlou Bonekamp, Sander Pabbruwee en Astrid Ottens
Productie: Daphne Mook, Tessel van der Zwet, Annabelle van Iwaarden, Sander Vrakking, Gazi Altiparmak
Camera: The Crew. Job Scholten, Feline Pothuizen, Ramon de Boer, Martijn Hoiting, Michael Rombouts, Tim van der Voort, Sander Mulkens
Montage: Dick Boogaard
Geluid: The Crew, Peter Westbroek, Bas den Dulk, Melle van der Wiel, Stefan de Groen
Presentatie/cast: John Williams
Voice-over: Cees Geel
Visagie: Suga Mama, Priscilla Woesthof
Styling: Danielle Dinkgreve
Faciliteiten: The Crew
Lengte (in minuten): 62
Locatie: Werkspoorkathedraal Utrecht
Datum eerste uitzending: 30 maart, 20.30 uur, RTL 5

Bron: RTL Nederland/Skyhigh TV/BM

Bericht delen