dinsdag 16 januari 2018

De Roze Wildernis op NPO 3

In het nieuwe programma De Roze Wildernis trekken vier homoseksuele jongens met hun vaders onder leiding van Arie Boomsma door de jungle van Zuid-Amerika. Een zwaar avontuur met heftige uitdagingen in het prachtige Argentinië, waarbij de emoties hoog oplopen.

Vier homo-jongens en vier hetero-vaders, met daartussen een wereld van onbegrip, afwijzing en verwijdering. Want door de homoseksuele geaardheid van de zonen, is de relatie met hun vader al jarenlang heel moeizaam. Tijdens de tocht voeren de jongens en hun vaders samen opdrachten uit om nader tot elkaar te komen en de oorzaak van hun onderlinge problemen te onderzoeken. Lukt het hen om begrip voor elkaar te krijgen en het einddoel, de uitbundige Gay Pride in Buenos Aires, te bereiken?

In de uitgestrekte en ongerepte natuurgebieden van Argentinië zijn vaders en zonen voor het eerst in hun leven op elkaar aangewezen en moeten ze het met elkaar zien te rooien. Vlotten bouwen, rivieren oversteken, bergbeklimmen, kilometers te voet, te paard of met een lama afleggen om stap voor stap dichter bij elkaar te komen.

De aanmeldingen voor De Roze Wildernis kwamen uit het hele land. Sietse (22) woont in Amsterdam maar komt met zijn vader Jan (57) oorspronkelijk uit de Achterhoek. Danley (21) uit Rotterdam gaf zijn vader Henk (55) op voor het programma. Roy (26) en zijn vader Leo (56) komen uit het zuiden van Nederland, uit ’s-Hertogenbosch. En de Surinaamse Guno (26) en zijn vader Guno (58) komen uit Amsterdam. Totaal verschillende persoonlijkheden, drie weken in de jungle van Argentinië.

De Roze Wildernis start op dinsdag 23 december om 20.25 uur op NPO 3 (8 afleveringen).

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen